Humus

Zwykły wpis

Klasyka gatunku 🙂 Robię go średnio raz w tygodniu, w wersji podstawowej lub z dodatkami. Dziś podstawowa, lekko „odchudzona”, tzn. nie pływająca w oliwie.

Składniki

  • puszka cieciorki (400g)
  • 2 łyżki tahini
  • sok z 1/4 cytryny (tzn. połówka wyciśnięta do połowy ;))
  • sól do smaku
  • szczypta granulowanego czosnku

Przygotowanie

Cieciorkę odcedzić. Wszystko zmiksować. Gotowe. 🙂 Jeśli jest za gęsty, można dodać odrobinę wody albo oliwy. Ja dodaję wody, bo według mnie na smak to nie wpływa, a tylko dodaje kalorii, ale słyszałam, że wersja z oliwą jest bardziej trwała. Nie przejmuję się tym jednak za bardzo, bo i tak zjem go w ciągu 2-3 dni 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s